O radiju

Radio Otočac počeo je raditi 2. kolovoza 1966.g. i time se svrstao među starije radio postaje u Hrvatskoj. Ubrzo se ustalio dnevni program u trajanju od tri sata. Informativni, obrazovni, glazbeno – zabavni sadržaji bili su temeljna orijentacija programske ekipe radija sve do početka Domovinskog rata. Tadašnja radio stanica djelovala je u sastavu Narodnog sveučilišta Otočac.Osim osnovne zadaće dnevnog informiranja o društvenim zbivanjima u tadašnjoj općini Otočac, radio početkom devedesetih godina dobiva neku novu ulogu.

Ratna razaranja grada, organizirani počeci obrane, osnivanje Kriznog štaba i organizacija života u ratnim uvjetima sastavnim su dijelom ratne svakodnevnice grada o kojima izvještava lokalni radio. Radio se tada „više ne gasi“, počinje s emitiranjem programa uživo, noćnog programa za branitelje u rovovima, radio diše sa gradom u patnji, prkosu, ponosu…

Izboren je tada i naziv Hrvatski radio Otočac, dobivena je i kasnija borba za frekvencije uz potporu brojnog slušateljstva (8000 potpisa peticije slušatelja iz Otočca, okolice i Hrvatskog primorja koje čuvamo u našoj radijskoj arhivi).

Radio ostaje i dalje vjerujemo važnim sudionikom svih događanja u Otočcu i širem okruženju. Sadašnjom koncesijom šire gradske razine nastojimo ostvarivati svoju javnu ulogu kroz pravodobnu, istinitu, objektivnu informaciju, ne samo kao pasivni kroničar već živi organizam koji stvara i potiče, a koliko u tome uspijevamo ostaje javnosti i našim slušateljima na ocjenu.
Jedina stalnost u radu kao i svakodnevnom životu su mijene, s bogatstvom svojih teških ali i lijepih trenutaka.

Obično kažemo riječi prolete radio valovima, one upečatljivije ostaju možda negdje u ladicama sjećanja… zahvaljujemo svim kolegama i suradnicima koji su svojim riječima, potporom i djelima ostavili traga i kroz naših 46 radijskih godina.

Poštovani slušatelji svakako hvala i vama koji ste svoje vrijeme provodili ili provodite uz radio ponekada ljuteći se, katkada smijući se, radujući, iznenađujući …jer sve je to dio zajedničkog života.

Jedina želja je da glas vašeg i našeg Hrvatskog radio Otočca traje i daleko u budućnosti…

NAŠA OBAVEZA

Zaposlenici Hrvatskog radio Otočca svojom obavezom smatraju ustrajnost na očuvanju lokalnog identiteta i svega onog što su stvarale generacije prije nas s obzirom na gotovo polustoljetnu tradiciju djelovanja lokalnog radija u Otočcu

VIZIJA

Hrvatski radio Otočac želi zadržati poziciju dobre slušanosti na koncesijskom području / šire područje Grada/. Želimo ostati prepoznatljivi po sadržajima koje nudimo slušateljima – lokalnom informativnom programu, radom na očuvanju kulturno povijesne, materijalne i nematerijalne baštine, afirmaciji lokalnih tradicijskih vrijednosti –stvaralaštva, turizma, gastronomije, zaštite okoliša, ukazivanju na pozitivne ali i negativne društvene pojave.

MISIJA

Hrvatski radio Otočac je subjekt od posebnog društvenog interesa za lokalnu zajednicu. Djelujemo kao trgovačko društvo nastojeći ostvarivati prihode za redovno poslovanje. Odgovorno i u cijelosti nastojimo pravovremeno izvršavati obaveze sukladno Zakonu o elektroničkim medijima. Želimo i dalje razvijati osnovnu djelatnost – proizvodnju i emitiranje radijskog programa, time i razvijati kreativne potencijale usmjeravajući ih na kontinuirano unapređenje programskih sadržaja. Uvijek spremni reagirati u svim izvanrednim okolnostima.

DUGOROČNI POSLOVNI CILJEVI

* ostvarenje zadovoljavajućih poslovnih rezultata

* održanje i povećanje slušanosti

* poboljšanje tehnološke i programske kvalitete

* promocija zavičajnih vrijednosti

* razvoj kreativnosti

 

direktorica

Ruža Orešković, prof.